Selecteer een pagina

NIEUWS

ONLINE LANCERING

EXPERTBOEK “IN 10 STAPPEN BETER IN BURGERPARTICIPATIE

Het Expertboek ‘In 10 stappen beter in burgerparticipatie – luister echt naar bewoners en realiseer je beste project ooit’ is er! Op 14 mei lanceren Mark Verhijde en ik het boek online via Zoom.

Programma online boeklancering 14 mei 2020

15.00 – 16.30 uur Voorprogramma, met try-out Digiklas – les 3 (Actorenanalyse)

16.30 – 17.00 uur Online boeklancering In 10 stappen beter in burgerparticipatie

17.00 – 17.30 uur Netwerkborrel (bring your own)

 

EXPERTBOEK “IN 10 STAPPEN BETER IN BURGERPARTICIPATIE

Het boek is voor iedereen die in het dagelijks werk – online en offline – te maken heeft met burgerparticipatie en bewonersinitiatieven. Weten hoe je de beste bewonersgroep samenstelt, hoe je de beste werkvorm kiest en hoe je checkt of je je Participatieplan goed hebt uitgevoerd? Nog meer hoe-vragen over burgerparticipatie? De antwoorden vind je in dit Expertboek.

KOSTEN EN BESTELLEN

Boek bestellen? Ga naar https://www.beterinburgerparticipatie.nl/bestelformulier.

Het Expertboek In 10 stappen beter in burgerparticipatie kost €17,50 exclusief €4,95 verzendkosten.

LEREN DOOR TE DOEN

Wat je leert is hoe je echt beter wordt in het betrekken van bewoners in je werk en hoe je omgaat met initiatieven uit de samenleving. We nemen je in 10 stappen mee in dat leerproces. Het is praktisch, met instructies, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Je gebruikt het om mee te werken en uit te leren, of je nu projectleider, beleidsadviseur, uitvoerder, wijkcontactambtenaar of bijvoorbeeld woonconsulent bent. Heb je te maken met bewoners? Dan hebben we dit Expertboek voor jou gemaakt.

 

DIGIKLAS BETER IN BURGERPARTICIPATIE

Op basis van het boek ontwikkelden Mark Verhijde en ik de online lessenreeks Digiklas Beter in burgerparticipatie. In de 10 lessen behandelen we 10 praktische tools, formats en methodieken, zoals beschreven in het Expertboek. Bijvoorbeeld de actorenanalyse bij stap 3 of de Bingo-kaart bij stap 4.

VOOR WIE IS DE DIGIKLAS?

De Digiklas Beter in burgerparticipatie is bedoeld voor professionals die werken met participatieprojecten in alle domeinen: sociaal, fysiek, veiligheid, zorg, etc. Per les kunnen maximaal 12 mensen meedoen.

HOE WERKT DE DIGIKLAS?

Voor de Digiklas gebruiken we de online tool Zoom. Iedere les duurt 50 minuten en bestaat uit de onderdelen: aanmelden en kennis maken, uitleg over instrument, aan het werk onder begeleiding in groepjes van 3 tot 4 mensen (met Zoom Break-out Rooms), terugkoppeling en leerervaringen.

Je leert met de 10 instrumenten uit het Expertboek In 10 stappen beter in burgerparticipatie te werken. In kleine groepjes oefen je en leer je de beste manier om de instrumenten toe te passen. Je doet niet alleen kennis op maar leert juist door te doen. Je kunt je eigen praktijkcasus inbrengen of oefenen met een van onze voorbeelden.

WAT KOST DE DIGIKLAS?

De Digiklas Beter in burgerparticipatie kost €95 per les, exclusief 21% btw. Het is ook mogelijk om een abonnement van 10 lessen aan te schaffen voor €895, exclusief 21% btw. Bij een abonnement ontvang je gratis het Expertboek In 10 stappen beter in burgerparticipatie.

AANMELDEN

Voor aanmelden en meer informatie over de Digiklas: https://www.beterinburgerparticipatie.nl/digiklas-beter-in-burgerparticipatie-